Dell Inspiron 15r USB Boot Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Celuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Celuk

Original poster
Yönetici
20 Kas 2015
1,092
867
Cihaz
Quatro M1453|Etab 5
Arkadaşlar dell bilgisayar inspiron 15 r 5537 modelinde USB Boot sorunu yaşıyorum aslında USB yi hiç gormuyor bilgisayarda uefi boot olduğu halde yardım ederseniz sevinirim :)
Adamlar Windows a mahkum etmişler bizi

USB den herhangi bir linux dagitimini boot etmek istiyorum fakat yeniden başlatıp biosa girsemde ya da direk boot menüye gecsem de USB gözükmüyor

Yaptıklarım :

-Pendrive ile USB ye ISO dosyasını yazdırdım
-Hdd bolumlendirmesini yaptım C ve D olarak
-f12 ile boot menusune girdim USB yi görmedi
Ayar denedim yine olmadı
-f2 ile bios a girdim oradan boot bölümünden ayar yaptım yine görmedi ayrıca boot device priority ayarı da yok maalesef
-usb olmamistir dusuncesiyle Drivedroid uygulamasından telefonla boot etmeye çalıştım yine gormedi
-USB yi takip yeniden başlatarak yapıyorum hatta güncelleştirme ve kurtarma bölümünden bios a girdim yine gormedi
-shifte basılı tutarak yeniden başlata basarak girdim yine görmedi
-antivirusu kapatarak tekrar tekrar yazdırdım yine gormedi
-ISO da bir sorun yok vmware ile kontrol ettim
-USB 2.0 ve 3.0 portlarında denedim

SONUÇ OLARAK HİÇ BİR ŞEKİLDE USB GÖRMÜYOR

F2 ile girilen Bios tan görüntüler :

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

F12 ile girilen boot menü :

Win10 laptop kullanıyorum onu söyleyeyim

Sorun çözüldü
Secure boot disabled yapıp legacy boot seçtim
Konu silinebilir veya kitlenebilir :)