Arama sonuçlarınız

1. S

Zübeyde Hanım Doğumevi - Serdar Yıldırım

ZÜBEYDE HANIM DOĞUMEVİ Tarih 20- Mayıs -2020 Bursa Zübeyde Hanım Doğumevi önünde Zübeyde Hanım ile birlikteyim: Sayın Zübeyde Hanım, burası 1981 yılında 125 yatak kapasitesi ile kuruldu. Bakın sizin adınızı taşıyor. - Benim adımı taşıyan bir doğumevi mi? Kemalim 19- Mayıs -1919 tarihinde...
  2. S

Bandırma Vapuru - Serdar Yıldırım

BANDIRMA VAPURU Karadeniz'in hırçın dalgaları arasında yıllara meydan okuyan bir eski Bandırma Vapuru'yum. Nice zamandır liman liman gittim, geldim. Binlerce, on binlerce yolcu taşıdım. Onların konuşmalarını istemeyerek de olsa dinledim. Dertlerini derdim bildim. Onlar hiçbir zaman bunun...
  3. S

Sakarya İle Foks - Serdar Yıldırım

SAKARYA İLE FOKS Masal masal içinde, hikaye masal içinde, neden hikaye masal içinde, hikaye çıksa ya masalın içinden. Sen istedin ya işte hikaye çıktı masalın içinden. Günün birinde yağan yağmurlar sonucu Ankara yakınlarındaki bir dere taşar. O bölgede bir çiftlik vardır. Sel, çiftliği...
  4. S

Fransa Askeri Lideri Ve İmparatoru Napolyon Bonapart İle Birlikteyim

FRANSA ASKERİ LİDERİ VE İMPARATORU NAPOLYON BONAPART İLE BİRLİKTEYİM Bir zamandır Napolyon ile koordinatlarımızın kesiştiği bir zamanda buluşmak istiyordum ve sonunda buluştuk. Napolyon Bonapart, Fransa imparatoru olmuş, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmak istemiş ve bunu başarmış...
  5. S

Pakistan Punjab Üniversitesi'nde Okutulan Ders Kitabında Hikayelerim Çıktı

Pakistan Punjab Üniversitesi'nde Okutulan Ders Kitabındaki Hikayelerim KIRLANGIÇ İLE SERÇE SARAYIN SÜTÇÜSÜ ( AYŞECİK İLE YASEMİN SULTAN ) GÜLHANE PARKI ( BÜCÜR ZÜRAFA ) GEZGİN ŞEHMUZ ( GEZGİN ŞEHMUZ İLE FAKİR PADİŞAH ) GÜZEL BİR YAZ GÜNÜ ( ANNE GÜVERCİN ) Yazdığım bu hikayeler Pakistan'ın...
  6. S

Ressam Van Gogh İle Serdar Yıldırım

RESSAM VAN GOGH İLE SERDAR YILDIRIM Zaman gezgini olarak bir araya geldik. Ben bu hikayenin yazarı Serdar Yıldırım ve dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ressamı olarak adı anılan Hollandalı Van Gogh. Paris'te bir müzayede salonunda Van Gogh'un "Kafede Akşam" adındaki tablosu satıldı. Yüzden kapı...
  7. S

Hikaye Yazarı Ömer Seyfettin İle Serdar Yıldırım

HİKAYE YAZARI ÖMER SEYFETTİN İLE SERDAR YILDIRIM Tarih 4-Ağustos-2023 Bursa'da bir kitap mağazasında çok değerli yazarlarımızdan Ömer Seyfettin ile beraberim: " Sayın Ömer Seyfettin, bakın burası üç katlı bir kitap satış mağazası. İçinde binlerce kitap var. Ömer Seyfettin: " Ya Serdar, beni...
  8. S

Magosa Zindanında Namık Kemal İle Birlikteyim

MAGOSA ZİNDANINDA NAMIK KEMAL İLE BİRLİKTEYİM Zaman gezgini olarak 150 yıl önceye gitmeyi düşledim ve Kıbrıs'ta bulunan Magosa zindanında olmayı istedim. Namık Kemal yerde, taş üstünde oturuyordu ve beni görünce ayağa kalktı. İlerici, çağdaş fikirlerle donanmıştı ve bir devlet yönetiminin tek...
  9. S

Atatürk Şiirleri - Serdar Yıldırım

YA ATATÜRK OLMASAYDI? Anadolu'da kilise çanları çalardı Etnik azınlık Türkler, bundan rahatsız olurdu Camiler kiliseye çevrilirdi Ezan sesi duyulmazdı. - * * * Papazlar, hayata yön verirdi Krallara taç giydirirdi Beşe bölünen Anadolu'da Beş krallık hüküm...